Igloo gick hem hos barnen Trollkonsterna fascinerade dem



Igloo gjorde på söndagen den 25 oktober två bejublade framträdanden i Umeå, dels på det fantastiska Bokcafét Pilgatan, dels i stadsbibliotekets sagorum. Han gjorde sin show tillsammans med Marianne Nalle Wikblad, författaren till mästerverket "Igelkotten Igloo och hans vänner" och husse Håkan förstås, som spelade gitarr.
Det ena glansnumret efter andra framfördes men klimaxet kom då Igloo först trollade bort sin käresta Igela och sedan ur tomma intet trollade fram fyra st Igela.
Bilden är tagen från Igloos bokbord utanför Universitetsbiblioteket på måndagen efter. Nu väntar Igloo bara på att få en hedersdoktorshatt. Jättebra!

Igloo gjorde succé på bokmässan



Igloo visade än en gång framfötterna och reste ifrån årets bokmässa i Göteborg med ordet succé skrivit på ryggen.
Det var inte tal om att dra sig tillbaka till sin plats vid bokbordet för vår aktive kotte. Nej, full fart, ut på mässan och sök upp folk var hans paroll. Således stötte han ihop med Björn Hellberg, han uppvaktade den Svenska Akademin med en uppmaning om att välja in honom som nyskapare av svenska språket med sin igelkottsord.
Han gjorde en suverän powerpointpresentation med bilder från hans händelserika liv och fick ta emot åtskilliga komplimanger från gammal och ung. Igela, hans livskamrat, var givetvis med på resan. En resa som gav resultat: utbildningsradion visade intresse ,ett erbjudande om att få åka på turné i Göteborg kom på tal och böcker blev sålda. Hurra! Hurra

Igloo och Igela nedkom med fem ungar



Lyckan är stor på Östra Kyrkogatan. Fem ungar blev det med namnen Lotten, Kottricka, Taggrianne, Stickan och Pigg. Det lyste i ögonen av lycka kring de stolta föräldrarna medan småkottarna busade på.
Grattis kära Igloo & Igela önskar Husse

RSS 2.0